Simulare ANSYS

ANSYS LS-DYNA – simulare ansamble –

Este un program de element finit cu scop general, capabil să simuleze probleme complexe din lumea reală. Este utilizat de industria auto, aerospațială, construcții, militare, producție și bioinginerie. „Dinamică tranzitorie” înseamnă analizarea evenimentelor de mare viteză, de durată  scurtă, în care forțele inerțiale sunt importante. Aplicabilitatea cea mai comună este simularea accidentului (deformarea șasiului, umflarea airbag-ului, întinderea centurii de siguranță).

Aplicațiile potențiale ale LS-DYNA sunt numeroase și pot fi adaptate în mai multe domenii. Într-o simulare dată, oricare dintre numeroasele caracteristici ale LS-DYNA pot fi combinate pentru a modela o gamă largă de evenimente fizice. LS-DYNA ține cont de următoarele complicații:
● Modificarea condițiilor de delimitare (cum ar fi contactul între piese, care se schimbă în timp)
● Deformații mari (deformarea pieselor din tablă)

● Materiale neliniare care nu prezintă un comportament ideal elastic (polimeri termoplastici)

Capacitățile de analiză ale LS-DYNA includ:
Dinamică neliniară, Dinamica corpului rigid, Simulări cvasistatică, Moduri normale, Statică liniară, Analiza termică, Analiza fluidelor, Capabilități euleriene, ALE (Arbitraria Lagrangian-Eulerian), FSI (interacțiune fluid-structură), Navier-Stokes fluide, Solvent de lichid compresibil, CESE, (element de conservare și element de soluție), Cuplaj dinamic cu mai multe corpuri rigid FEM (MADYMO, Cal3D), Șoc subacvatic, Analiza eșecurilor, Propagarea fisurilor, Acustică în timp real, Springback implicit, Cuplaj multifizică, Cuplarea structural-termică, Remeding adaptiv, SPH (Hidrodinamica cu particule netede), EFG (Element Free Galerkin), Transportul prin radiații, EM (electromagnetism)


ANSYS Mechanical Enterprise – simulare element finit –

Programele de inginerie mecanică cu tehnici de analiză neliniară pot include simularea contactelor, a neliniarităților geometrice și materiale. Mechanical Enterprise vă permite să studiați efectele tuturor acestor fenomene la unison sau izolare.

Interfața dintre părțile simulate prin contact poate ține cont de frecare, încălzire, presiune și coeziune pentru a crește precizia comportamentului real al îmbinărilor între piese, cum ar fi conexiunile cu șuruburi, garnituri sau alte tipuri de îmbinări. Modelele avansate de materiale pentru geomecanică, metale, hiperelastice și compozite, combinate cu materiale definite de utilizator, oferă o soluție completă pentru analiza neliniară. Metale, cauciucuri, soluri, beton, aliaje de memorie de formă și multe alte materiale sunt încorporate cu ușurință în simulări folosind date de testare sau încorporate în bibliotecile  modelelor de materiale.

Mechanical Enterprise include o gamă completă de capabilități pentru simularea dinamică a FEA. Capacitățile tranzitorii (implicite și explicite), liniare și rotor se combină pentru a oferi o soluție completă pentru simulări în domeniile de timp și frecvență. Acest lucru se realizează într-o singură interfață, astfel încât timpul de configurare poate fi redus.